Brenda Vonk Noordegraaf

Multimedia

Brenda Vonk Noordegraaf heeft na de opleiding beeldende kunst en vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam grafisch ontwerpen gestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In haar vrije werk zoals de serie Manhattan Aan De Maas en de OOGST! serie zijn grafische invloeden en technieken terug te vinden die zij ook als vormgever toepast.

Manhattan Aan De Maas

Is Rotterdam het ‘Manhattan aan de Maas’? Met dit uitgangspunt is Brenda in samenwerking met fotograaf Dennis Duinker een onderzoek gestart naar de overeenkomsten tussen Rotterdam en New York. Zij vonden achtentwintig fotoduo’s in beide wereldsteden die een inhoudelijke en visuele gelijkenis laten zien. Twee duo’s zijn uitgegeven als kunstwerk. De rest van de duo’s is gebundeld in het fotoboek Manhattan Aan De Maas.

OOGST!

Uit een interesse in de natuur, stillevens en grafische patronen is de OOGST! serie voortgekomen. Binnen deze serie worden een aantal fruitsoorten, kruiden en noten op een (foto)grafische manier vastgelegd. Het fruit, de kruiden en noten zijn afkomstig uit de moestuin en boomgaard van de boerderij waar Brenda Vonk Noordegraaf is opgegroeid. De rijkheid van dit landschap vormt het uitgangspunt van deze serie. OOGST! kan gezien worden als een modern stilleven en is een ode aan de natuur.

© 2019 by Galerie ECCE

Witte de Withstraat 17a 

3012 BL Rotterdam