Jacques Kamminga 

Schilderkunst

Jacques zijn sterke drang naar vrijheid en zelfstandigheid was een van de aanleidingen in de keuze voor het kunstenaarschap. Zijn inspiratie en gedachten worden niet gehinderd door enige vorm van academische kennis.

Het werk van Jacques is veelzijdig, hij houdt niet vast aan een stijl, om het verrassingselement te behouden, zoals hij zelf zegt; 'Routine is mij dan ook vreemd en elk kunstwerk is dan ook een gevecht met vaak verrassende uitkomsten van 6cm tot 6m.'

De meubels zijn overwegend van hout met daarin een ongebruikelijk onderdeel verwerkt. De schilderijen zijn dagelijkse bijzondere dingen in acryl en olie, niet alleen Nederlandse taferelen maar ook invloeden uit het buitenland. Jacques heeft bijvoorbeeld 9 maanden met zijn gezin op La Gomera gewoond en daar geschilderd. Hedendaagse realisme waarop eigenzinnige wijze door de kunstenaar invulling aan is gegeven. De schilderijen, meubels en objecten van, olieverf, acryl, hout en ijzer getuigen van integriteit, vakmanschap, absurditeiten en humor.

© 2019 by Galerie ECCE

Witte de Withstraat 17a 

3012 BL Rotterdam