Bob Karhof

Fotografie

Fotografisch vormgever Bob Karhof specialiseert zich in figuratieve weergaven van architectuur en landschappen. Het centrale thema van zijn werk is grootstedelijkheid. Hij heeft een methode ontwikkeld om fotografische beelden organisch in elkaar te laten overvloeien.

In zijn werken is geen sprake van digitale manipulatie. De panorama's zijn een weergave van beleving van vorm, tijd en plaats. Om deze beleving met fotografische middelen vast te leggen, ontwikkelde Bob zijn eigen fotografisch medium. Dit stelt hem in staat op locatie met verschillende belichtingen een meervoudig panoramisch beeld te         creëren.

Bob bedenkt de zogenaamde sequenties niet op voorhand, maar laat ze ontstaan door intuïtieve opvolgingen. Hij neemt een eerste foto en laat zijn intuïtie bepalen wat de volgende moet zijn. Uit het eerste beeld ontstaat een logische volgende stap, een volgend beeld, totdat de beeldenreeks uiteindelijk een nieuw panorama vormt. Dat panorama komt als negatief uit Bob's zelf ontwikkelde camera.